Galleri.nu 2005-02-28

Det stora editortestet

Hur sexigt är det egentligen med texteditorer? Öh, vi lämnar det och går till testet istället. De flesta av oss behöver någon gång hantera en vanlig textfil. Om du ägnar mycket tid åt textredigering, till exempel om du snickrar på en egen hemsida, bör du absolut leta upp ett mer komplett verktyg än Notepad/Wordpad. Det här testet är en god guide i ditt sökande.

Galleri.nu installerades nyligen på två sprillans XP-datorer. Döm om redaktöríns besvikelse då huseditorn, Homesite, plötsligt vägrar att samarbeta. Homesite har varit med sedan starten på Galleri.nu, men framtiden i Macromedias hägn ser lite dunkel ut. Det är väl knappast någon hemlighet att Macromedia lägger det mesta krutet på det kostsamma flaggskeppet Dreamweaver. Det är läge för Galleri.nu att ta en titt på konkurrensen och som vanligt generöst dela med sig av sina rön.

Det finns gott om editorer i prisspannet gratis till tusenlappen på webben. Galleri.nu har synat åtta stycken plus referensverktyget Homesite närmare. Kärnan i det här testet är en jämförande tabell, men först går vi igenom kandidaterna och motiverar betygsättningen i tabellen. Må bästa editor vinna.

Härnäst: AceHTML.